Translate

5 Kasım 2014 Çarşamba

3F(flamenko, fiesta, football) Başkenti Madrid!



Madrid / İspanya / 2006 

Gran Via Caddesi (Madrid'in en ünlü ve işlek caddesi)

Avrupa'nın Londra, Berlin ve Paris'den sonra 4. büyük şehri Madrid...
Yurtdışına ilk kez çıktığım şehir... 3F nin başkenti (flamenko, fiesta, football)
Bir iş seyahati neticesinde gittiğim bu şehirde 3 gün gibi kısa bir sürede birçok aktivite yapabilme fırsatı buldum. Asıl amacımız bir dondurma markasının talihlilleri ve bu deneyimi yaşatabileceğimiz gazeteciler ve çocukları ile birlikte yol almaktı..4 saatlik uçusun ardından sıcak bir eylül günü Madrid'e geldik. Havalimanı dahil hiçbir yerde ingilizce tabela ve ingilizce konuşan insana rastlayamadık. Ayrıca diğer Avrupa şehirlerinde olduğu gibi burası da pahalı bir şehir.
Madrid'e 47 km mesafede golf sahaları ile meşhur Aranjuez bölgesinde Barcelo Aranjuez otelinde kaldık. Otel çok güzeldi çok beğendik.



1. Gün kısa bir şehir turu yaptık.


Palacio Real (Kraliyet Sarayı) Madrid'in en güzel yapılarından biridir. Plaza de Oriente (Oriente Meydanı)yanında bulunur. 


Puerta del Sol Meydanı Madrid'in en işlek yerlerinden biridir. Meydanın ortasında Kral Charles III’ın at üstündeki  bir heykeli bulunmaktadır. Turistlerin uğrak noktasıdır.



Plaza de Cibeles meydanın ortasında  1782’de yapılan Kibele Çeşmesi (Fountain of Cibeles) bulunmaktadır. Ventura  Rodriguez’in tasarladığı bu çeşme mermerden ve neoklasik tarzda yapılmıştır. Roma doğa tanrıçası Kibele’den adını almıştır. 

Cervantes Heykeli  Bronzdan yapılmış bu heykel ünlü Don Kişot ve Sancho Panza karakterlerine bakmaktadır. Ayrıca anıtın iki yanında Don Kişot’un iki aşkını sembolize eden Aldonza Lorenzo ve Dulcinea del Toboso bulunmaktadır.
Plaza de Oriente Oldukça sessiz etrafı ağaçlarla çevrili bir meydandır. Meydanda İspanyol krallarının heykelleri bulunmaktadır. 

Buen Retiro Park Şehrin ana parklarından biri. İçinde dinlenebileceğiniz aynı zamanda bir çok heykel, anıt, fuar gezebileceğiniz bir alan. 
Las Ventas İspanya denilince ilk akla gelen boğa güreşleridir. Bu arena 1931 yılında yapılmıştır. Arena 25.000 izleyici kapasitesine sahiptir ve İspanya’da boğa güreşinin evi olarak kabul edilir.




Öğlen yemeği zamanında uzun süren siesta saatleri yüzünden Mc Donalds dışında hemen hemen her yer kapalıydı.Akşam üzeri meşhur ispanyol yemeklerinden tapas ve paella yedik. Lezzetli ve bize yakın olan yemeklere lafımız yok da, gördüğüm en ağır servis buarada yapılıyor. Bir paella için 1 saatten fazla bekledik.

Daha fazla bilgi için çok beğendiğim bu siteyi mutlaka ziyaret edin.


http://gezipgordum.com/madrid-gezilecek-yerler/


2. Gün Warner Bross PARK


Dünyanın en büyük film yapımı ve TV yayını şirketi olan Warner Brothers (Warner Kardeşler) iştiraki olan,  2002 yılında Madrid'de açılan Warner Bross Park sadece küçüklerin değil büyüklerinde hayallerini zorlayan bir yer. Parkta Hollywood Boulevard, Warner Bros. Studios, DC Superheroes World, Far West ve Cartoon Village  oluşan beş ana bölüm var. Bu park eğlence parkından öte bir adrenalin dünyası. 

http://www.youtube.com/watch?v=zJ5x807-2k0





Bugs BunnyDaffy Duck, Tom ve Jerry, Domuz PorkyElmer FuddTweetyMarvin the MartianTazmanya CanavarıWile E. Coyote ve Road RunnerFoghorn LeghornYosemite SamPepé Le PewHızlı Gonzales gibi birçok çizgi film kahramanı ile aynı zamanda yaşıyor gibisiniz.




Gezimiz sonrası basın yansımalarından örnekler...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder