Translate

27 Kasım 2014 Perşembe

Baltık Deniz'inde Rusya'nın Elması..St Petersburg!

Rusya / St Petersburg / 2009

Baltık Denizi kenarında Neva Nehri üzerine yayılan 42 adacıktan oluşan Rusya'nın Avrupa'ya açılan kapısı...
Dönemler boyunca ismi sırasıyla Petrograd, Leningrad ve St Petersburg olarak değişmiş sihirli bir şehir. Çar I Petro (Deli Petro) tarafından kurulan St Petersburg, Venedik ve Roma sentezi olarak inşa edilmiş. Moskova'dan 1 saatlik eski bir rus uçağı ile bu şehre indiğimde gerçekten Avrupa'ya gelmiş gibi hissettim. Çünkü Moskova ve diğer Rus şehirlerinden farklı olarak konumlanmış. Bu şehir denilince aklıma ilk Dostyoyevski'nin bu şehirde geçtiği eserleri Suç ve Ceza, Ezilenler  ve Beyaz Geceler kitabı geliyor. Zaten yıl boyunca çok fazla turist olan bu şehir havanın çok geç kararması ile Beyaz Gecelerin (haziran ve temmuz aylarında ) şehri olarak da biliniyor.

17 Kasım 2014 Pazartesi

Zaman Yönetimi Eğitimi Alırım, Bunu da Sana 2,5 Saatte Anlatırım!



Zaman yönetimi ve bu konuda verilen eğitimler hepimizin iş hayatında sıkça karşılaştığı bir konu. Peki, ister uzman ister yönetici olsun ofiste zamanımızı gerçekten verimli kullanıyor muyuz? Benim bu zamana kadar olan deneyimlerime göre zamanını, iş yapmak ve üretmek için değil, sürekli kulis ve lobicilik yapmak için harcayanların sayısı hiç de az değil. Duruma göre davranışlarını şekillendiren insanlar iş hayatında başarılı değil, ama uzun soluklu kalıyor. Yani iş odaklı olmaktan çok, elinde dosyalarla toplantıdan toplantıya koşan ama zaman bana yetmiyor, çok çalışıyorum diyerek, finalde çözümlenmiş işler yığını ve başarıya ulaşmış bir projeler topluluğu ile karşımıza çıkıyorlar. Bu örneği vermiş olmam doğru olduğunu ispat etmez tabi ki ama olduğundan ya da kapasitesinin ötesinde rollere bürünmekte bir beceri aslında, ben iş ve sosyal hayatında direkt biri olduğum için bunu hiç beceremedim. Diğer taraftan günlük çalışma saati içerisinde çok çalışmanız da verimli olduğunuzu göstermiyor. Geceleri hep mesailere kalıyorum, cumartesi pazar elimden bilgisayar düşmüyor diyenden daha çok korkun. Kesin yanlış giden bir şeyler vardır. Elbette benimde çok kez yasadığım, bazı dönemlerde çok fazla iş üst üstte gelebiliyor ve siz ekstra çalışmak durumunda kalıyorsunuz ama benim bahsettiğim bunu söylemeyi alışkanlık haline getirenlere…

15 Kasım 2014 Cumartesi

Karlı, duygu yüklü, hüzünlü ve bir o kadar da güçlü bir ülke... Moskova, Rusya

Rusya / Moskova 2009


Moskova gerçekten büyüleyici bir şehir. Soğunu hissetmeyeceğiniz kadar tarihi, kültürü, edebiyatı, yazarları, klasik müzikleri ve görsel sanatları ile sıcacık. Moskova'ya eylül ve temmuz aylarında olmak üzere iki kez gittim. Şuan vizesiz de seyahat imkanı da olduğu için ilk fırsatta gidip gezmenizi tavsiye ederim. Uçuş süresi yaklaşık 3 saat.
Bazı şehirleri yazmak çok daha zordur nereden başlayacağınızı bilemezsiniz. Moskova'da benim için yazması kolay olmayan bir şehir. Belki de beni bu kadar etkileyen edebiyat ve sanat ile içiçe olması, devasa zenginlikte ki katedral ve sarayları, sosyalizm ve kominizim gibi akımların dünya tarihinde rol oynamasını sağlayan önemli ülkelerinden biri olmasıdır. 
Rusya denildiğinde yazar ve şairlerinden Tolstoy, Puşkin, Dostyoveski, Gogol, Maksim Gorki, Anton Çehov, Ivan Turgenyev ve onların dünyada hiçbir zaman değerini yitirmeyecek eserlerinden,  Glinka, Çaykovski (Kuğu Gölü, Fındıkkıran) gibi bestecilerden hatırlamadan geçmek olmaz. Ayrıcı Çarlık dönemi, 2. Dünya Savaşı, Lenin, Stalin,Ekim Devrimi, Bolşevik Devrimi gibi dünya tarihine yön vermiş siyasal düşüncelerin ve savaşların da ülkesi. Uzaya ilk kez giden Yuri Gagarin'i de unutmamak gerekir. Bu isimler ve konuların hepsi ayrı bir makale konusu gerçekten.

13 Kasım 2014 Perşembe

British Kolombiya'nın Cenneti, Victoria, Kanada

Kanada / British Kolombiya / Victoria / 2008



Vancouver turunun ardından sabah ilk BC feribot ile Vancouver Adasına geçtik. Victoria, 
Vancouver Adası'nın güneydoğu ucunda yer alan Britanya Kolumbiyası eyâletinin başkentidir. Adada kendinizi Amerika kıtasında değil, İngiltere de gibi hissediyorsunuz:)
Ilıman bir iklim hakim olduğu için özelikle emeklilerin ve sakin yaşamı tercih edenlerin ilgi odağı olan turistlik bir yer. Adada çiçeklerle sarmalanmış muhteşem evler var. Özellikle okyanus kenarlarında ki evlere bakmak o sakinliği yaşamak ve uçsuz bucaksız Pasifik Okyanusu' nu izlemek gerçekten büyüleyici.

12 Kasım 2014 Çarşamba

Pasifik Kıyısında Başka Bir Dünya: British Kolombiya , Vancouver, Kanada

Kanada / British Kolombiya / Vancouver / 2008


Edmonton'da okul devam ederken kısa bir mola vermek için British Kolombiya eyaletine gitmeye karar verdik. Dünyanın en yaşanabilir şehirleri arasında seçilen Vancouver'ı gerçekten merak ediyordum. Edmonton'dan aldığımız otobüs bileti ile 16 saat sonunda Pasifik Okyanus'un yanındaki bu güzel şehre vardık.
Uzun bir yolculuk gibi gözükse de aslında çok keyifliydi. Çünkü Jasper'da verdiğimiz mola, yüksek, heybetli dağların ve turkuvaz renkli göllerin arasından gitmek insanı hiç sıkmıyordu.

8 Kasım 2014 Cumartesi

Edmonton Günlüğü Alberta, Kanada

Edmonton / Kanada /2008

Kanada yeryüzündeki göllerin %60 nın bulunduğu dünyanın yüzölçümü en büyük ikinci ülkesi. Nüfûsu iki büyük etnik grup meydana getirir: Britanya asıllı Kanadalılar, yani İngilizler (% 43) ve Fransız asıllı Kanadalılar (% 31). Nüfûsun diğer bölümünü yakın târihteki göçlerle Avrupa’dan gelenler meydana getirir: Almanlar, Ukraynalılar, İtalyanlar, Macarlar vs. Toprakların asıl sahibi Kızılderililer ve Eskimolar bütün nüfusun ancak % 1’ini teşkil eder.

7 Kasım 2014 Cuma

Ağzında Bal Olan Ajansın, Kuyruğunda İğnesi Olan Müşterisi Vardır!


http://www.reklam.club/agzinda-bal-olan-ajansin-kuyrugunda-ignesi-olan-musterisi-vardir/

Hepimiz iş hayatında farklı umut ve beklentilere sahibiz. Kimimiz mevki yükseltmekle, kimimiz daha çok para kazanmakla, kimimizin de daha popüler olmakla ilgili dertlerimiz var. Peki tüm bunları yaparken ne kadar verdiğimiz sözleri tutuyoruz? Evet kabul gören bir anayasa yok ama bence karşılıklı tutumların en iyi sonucunu WOM (word of mouth) gösteriyor. Yani sizin ve kurumunuz hakkında oluşan algı sizin de geleceğinizi belirliyor.

Para Biriktirmekten Daha Değerli Olan İnsan Biriktirmektir!

5 Kasım 2014 Çarşamba

3F(flamenko, fiesta, football) Başkenti Madrid!



Madrid / İspanya / 2006 

Gran Via Caddesi (Madrid'in en ünlü ve işlek caddesi)

Avrupa'nın Londra, Berlin ve Paris'den sonra 4. büyük şehri Madrid...
Yurtdışına ilk kez çıktığım şehir... 3F nin başkenti (flamenko, fiesta, football)
Bir iş seyahati neticesinde gittiğim bu şehirde 3 gün gibi kısa bir sürede birçok aktivite yapabilme fırsatı buldum. Asıl amacımız bir dondurma markasının talihlilleri ve bu deneyimi yaşatabileceğimiz gazeteciler ve çocukları ile birlikte yol almaktı..4 saatlik uçusun ardından sıcak bir eylül günü Madrid'e geldik. Havalimanı dahil hiçbir yerde ingilizce tabela ve ingilizce konuşan insana rastlayamadık. Ayrıca diğer Avrupa şehirlerinde olduğu gibi burası da pahalı bir şehir.
Madrid'e 47 km mesafede golf sahaları ile meşhur Aranjuez bölgesinde Barcelo Aranjuez otelinde kaldık. Otel çok güzeldi çok beğendik.

2 Kasım 2014 Pazar

PR Kediden Aslana Dönüştü!

              



Profesyonel bir iletişim çalışanı olabilmenin; mühendis, doktor, finans uzmanı, satış uzmanı olmak kadar önem kazandığı dönemlerdeyiz. Üniversite eğitiminin bile tek başına yeterli olmadığı, lisans öğretiminin mutlaka master ve doktora ile desteklenmesinin şart olduğu bir dönemdeyiz. Günümüzde saygın üniversitelerin kimya, matematik gibi sayısal bölümlerinden mezun olanların dahi pazarlama ve iletişim alanında kariyer yapmaya çalıştığı renkli bir dünyanın tam içindeyiz.